Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

Δικαστική διεκδίκηση για τη μοριοδότηση ΤΠΕ Α’ επιπέδου στους Πληροφορικούς

Ηράκλειο, 8 Ιουνίου 2017
Αριθμ. Πρωτ.: 7
Προς: Εκπαιδευτικούς Πληροφορικής
Κοιν.: Μ.Μ.Ε.


Θέμα: Δικαστική διεκδίκηση για τη μοριοδότηση ΤΠΕ Α’ επιπέδου στους Πληροφορικούς


Υπενθυμίζουμε ότι το Υπουργείο Παιδείας έχει αποκλείσει τους Πληροφορικούς από την επιμόρφωση ΤΠΕ Α’ επιπέδου (βασική γνώση χρήσης υπολογιστή), θεωρώντας τη ήδη υπαρκτή γνώση σε αυτούς και τους δίνει το δικαίωμα να συμμετέχουν απευθείας στο Β’ επίπεδο. Παρολαύτα, μοριοδοτεί τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς, μαθητές των Πληροφορικών σε σεμινάρια 48 ωρών, εις βάρος των δασκάλων τους. Προφανώς το πτυχίο ενός Πληροφορικού είναι υπερσύνολο της γνώσης βασικής χρήσης υπολογιστή, αλλιώς θα διορίζονταν ως Πληροφορικοί και οι κάτοχοι πιστοποίησης τύπου ECDL.

Αν το Υπουργείο Παιδείας θεωρεί σημαντική τη γνώση χρήσης υπολογιστή σε μια διοικητική θέση θα πρέπει να μοριοδοτεί όσους την έχουν. Αυτή τη στιγμή προτιμά να μοριοδοτεί άλλες ειδικότητες αντί των Πληροφορικών, θεωρώντας δηλαδή ότι οι Πληροφορικοί δεν γνωρίζουν βασική χρήση
υπολογιστή. Πάγια θέση του Συλλόγου μας αποτελεί ότι θα πρέπει να γίνει υποχρεωτική η βασική
γνώση χρήσης υπολογιστή για τις θέσεις Διευθυντών.

Κατόπιν της ολοκλήρωσης της υποβολής υποψηφιοτήτων για διευθυντικές θέσεις, ο Σύλλογος Καθηγητών Πληροφορικής Ανατολικής Κρήτης ενημερώνει τους Πληροφορικούς ότι βρίσκεται ήδη σε επαφή με δικηγόρο για το θέμα της μοριοδότησης ΤΠΕ Α’ επιπέδου των Πληροφορικών.

Η ισχύουσα νομοθεσία αποκλείει τους Πληροφορικούς από το σύνολο των δυνατών μορίων που θεωρητικά μπορεί να φτάσει ένας διευθυντής και βάσει νόμου οι Πληροφορικοί δεν μοριοδοτούνται στις ΤΠΕ Α΄ επιπέδου (βασική γνώση χρήσης υπολογιστή), κάτι το οποίο καταστρατηγεί τις έννοιες της ισότητας των ευκαιριών και της ισονομίας.

Ο Σύλλογός μας προτίθεται να συντονίσει μαζικές προσφυγές όσων έχουν έννομο συμφέρον κατά της συγκεκριμένης διάκρισης. Οσοι/ες υποψήφιοι/ες διευθυντές/τριες δεν επιλεγούν ή επιλεγούν σε άλλη προτίμηση λόγω της μη μοριοδότησής τους με το μισό μόριο των ΤΠΕ Α’ επιπέδου μπορούν να επικοινωνήσουν με τον Σύλλογο στο email silpe1920ankrits@gmail.com ώστε να οργανωθούν τα αιτήματα σε μία μαζική προσφυγή και να λήξει κάποια στιγμή η κοροϊδία των εκπαιδευτικών Πληροφορικής.


Το ΔΣ του Συλλόγου Καθηγητών Πληροφορικής Ανατολικής Κρήτης

plirankrits.gr

[Το έγγραφο σε pdf]
 

Copyright © 2016 Σύλλογος Καθηγητών Πληροφορικής Ανατολικής Κρήτης™

| Published By Blogger Templates | Designed by Templateism | Powered By Blogger