Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016

Πρακτικά ΔΣ 2016/03/24

Την Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016 και ώρα 21:00 το ΔΣ του Συλλόγου Καθηγητών Πληροφορικής Ανατολικής Κρήτης συνεδρίασε με παρόντες από το ΔΣ τους Μανώλη Συντζανάκη, Σπύρο Βασιλάκη, Λεωνίδα Παπαδάκη και Μάνο Πουλάκη, καθώς παρευρέθηκε και ο συνάδελφος Μιχάλης Σφυράκης.

Στη συζήτηση που ακολούθησε συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα:
  1. Δώρα για το 6ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας, για τον Άγιο Νικόλαο και το Ηράκλειο. Αποφασίστηκε να δοθούν είτε ζεύγη ηχείων (4 για Ηράκλειο και 2 για Άγιο Νικόλαο) είτε από ένα στυλό παρουσίασης (presenter) για κάθε σχολείο που συμμετέχει (υπολογίστηκαν περίπου 40-45), εφόσον βρεθούν σε τιμή λογική και παραπλήσια με τα ηχεία. Η διερεύνηση θα γίνει το σαββατοκύριακο ώστε να παρθεί η τελική απόφαση τη Δευτέρα 28/3/2016.
  2. Αποφασίστηκε αν τελικά η Περιφέρεια δεν καλύψει τη διαμονή των εκπαιδευτικών Πληροφορικής Βασιλάκη και Μπουκέα που έρχονται για να υλοποιήσουν εργαστήρια και στον Άγιο Νικόλαο την Τετάρτη 6/4/2016 και στο Ηράκλειο την Πέμπτη 7/4/2016, να τα καλύψει ο Σύλλογος σε ένα ξενοδοχείο στο κέντρο για ένα δίκλινο για την Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη, 5, 6 και 7 Απριλίου αντίστοιχα.
  3. Σε συνέχεια της πρωτοβουλίας για τη δημιουργία Μουσείου Πληροφορικής στο Ηράκλειο ο Μ. Συντζανάκης ενημέρωσε ότι έκανε μια πρώτη επαφή με τον Γιάννη Σουγλατζή στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, ενώ εκρεμεί μια συνάντηση με αρμόδιους στο Δήμο Ηρακλείου. Στο Πανεπιστήμιο ανεφέρθηκε ότι υπάρχει αρκετό παλιό υλικό σε αχρησία, αλλά θα πρέπει να βρεθεί κατάλληλος χώρος ώστε να εκτεθεί και να είναι επισκέψιμο.
  4. Συζητήθηκε η δημιουργία των ομάδων εργασίας για τη συγκέντρωση υλικού και τη διεξαγωγή επιμορφώσεων που θα απευθύνονται σε μαθητές, γονείς και συναδέλφους μετά την αποστολή πρόσκλησης. Διαπιστώθηκε ότι υπήρξε αρχικά μια ανταπόκριση από τους συναδέλφους και μένει σιγά σιγά να αξιοποιηθούν ιδέες και δυναμικό.
  5. Συζητήθηκαν εκτενώς οι επικείμενες αλλαγές στην Επαγγελματική εκπαίδευση σύμφωνα με τις δημοσιευμένες προτάσεις του Ι.Ε.Π. Αποφασίστηκε η συμμετοχή με προτάσεις στη διαβούλευση που γίνεται.
  6. Τέλος, συζητήθηκε το ενδεχόμενο να κάνει ο Σύλλογος σεμινάρια σε ανοικτό λογισμικό εφαρμογών γραφείου (LibreOffice – OpenOffice, κυρίως κειμενογράφος Writer) για το Δήμο Αγίου Νικολάου, καθώς σκοπεύει να αλλάξει μηχανήματα και να εγκαταστήσει τα αντίστοιχα προγράμματα σε αυτά. Ομόφωνα το ΔΣ συμφώνησε να στηρίξει το Δήμο Αγ. Νικολάου, διοργανώνοντας εργαστηριακά σεμινάρια σε χρόνο που θα συμφωνηθεί. Τα σεμινάρια θα γίνει προσπάθεια να αναλάβουν μέλη που διαμένουν στον Άγιο Νικόλαο, αλλά αν δεν είναι εφικτό θα συζητηθεί η μετακίνηση μελών από άλλη πόλη.
Το επόμενο Δ.Σ. κανονίστηκε για τέλος Απριλίου, μετά από συνεννόηση για την ακριβή ημερομηνία και ώρα που θα λάβει χώρα λίγες μέρες πριν.

Τα μέλη του Δ.Σ.

Ε. Συντζανάκης
Σπ. Βασιλάκης
Λ. Παπαδάκης
Ν. Κατσάλης
Ε. Πουλάκης
 

Copyright © 2016 Σύλλογος Καθηγητών Πληροφορικής Ανατολικής Κρήτης™

| Published By Blogger Templates | Designed by Templateism | Powered By Blogger