Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

6ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας


Ο Σύλλογος Καθηγητών Πληροφορικής Ανατολικής Κρήτης θέλει να συγχαρεί όλες τις ομάδες μαθητών και μαθητριών, αλλά και τους καθηγητές τους, που συμμετείχαν και φέτος στο 6ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας (http://www.digifest.info/) που έγινε στο Ηράκλειο (και σε άλλες 16 πόλεις πανελλαδικά). Επίσης να καλωσορίσει το Νομό Λασιθίου στο θεσμό καθώς διοργανώθηκε και εκεί φέτος για πρώτη φορά το Φεστιβάλ. Ο Άγιος Νικόλαος άνοιξε φέτος πανελλαδικά την αυλαία στις 6 Απριλίου 2016, με μια υποδειγματική και απόλυτα πετυχημένη διοργάνωση.

Θα θέλαμε επίσης να συγχαρούμε την οργανωτική επιτροπή του Φεστιβάλ για τις Περιφερειακές Ενότητες Ηρακλείου και Λασιθίου, καθώς η διοργάνωση και στις δύο πόλεις ήταν άψογη και παρά την πολλή μεγάλη προσέλευση κόσμου δεν παρατηρήθηκε οποιαδήποτε δυσλειτουργία.

Ο Σύλλογος από την πρώτη χρονιά του Φεστιβάλ και κάθε χρόνο στηρίζει το θεσμό. Εκτός από την όποια βοήθεια μπορεί να προσφέρουν τα μέλη του, φέτος αποφασίστηκε να δοθεί ένα συμβολικό δώρο σε κάθε σχολείο που συμμετείχε στο Ηράκλειο και στον Άγιο Νικόλαο, ένα ασύρματο presenter με δείκτη laser.

Θεωρούμε ότι όλο και περισσότεροι συνάδελφοι καθηγητές Πληροφρικής με ομάδες μαθητών από τα σχολεία τους πρέπει να συμμετέχουν στο φεστιβάλ, καθώς αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία να προβληθεί η δουλειά που γίνεται από τον κλάδο μας στο σχολείο, καθώς και να έρθουμε πιο κοντά με γονείς και μαθητές, οι οποίοι είναι οι πρώτοι που θα στηρίξουν το έργο μας.

Ελπίζουμε του χρόνου το Φεστιβάλ να είναι ακόμα καλύτερο και πλουσιότερο, με περισσότερες συμμετοχές και να είναι η μόνιμη, ετήσια μαθητική γιορτή της Πληροφορικής.

Το ΔΣ του Συλλόγου Καθηγητών Πληροφορικής Ανατολικής Κρήτης
 

Copyright © 2016 Σύλλογος Καθηγητών Πληροφορικής Ανατολικής Κρήτης™

| Published By Blogger Templates | Designed by Templateism | Powered By Blogger