Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

Πρακτικά ΔΣ 2016/03/02

Την Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016 και ώρα 21:00 το ΔΣ του Συλλόγου Καθηγητών Πληροφορικής Ανατολικής Κρήτης συνεδρίασε με παρόντες από το ΔΣ τους Μανώλη Συντζανάκη, Σπύρο Βασιλάκη, Μάνο Πουλάκη και Νίκο Κατσάλη.

Στη συζήτηση που ακολούθησε συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα:
  1. Αποτίμηση συναντήσεων με το Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου κ. Αποστολάκη Δημήτριο (Μ. Συντζανάκης) και τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λασιθίου κ. Αϊβαλιώτη Βασίλειο (Σπ. Βασιλάκης, Μ. Πουλάκης).
  2. Συζητήθηκε με το Διευθυντή Π/θμιας Ηρακλείου και τον υπεύθυνο σχολικών προγραμμάτων το ενδεχόμενο διοργάνωσης ημερίδων για την “Ασφάλεια στο Διαδίκτυο” σε συνεργασία με Συλλόγους Γονέων δημοτικών. Αποφασίστηκε να διερευνηθεί περισσότερο το ενδεχόμενο πλαίσιο συνεργασίας με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας, εφόσον υπάρξει κατάλληλο θετικό κλίμα συνεργασίας. Αποφασίστηκε επίσης να γίνει μια αντίστοιχη συζήτηση με το Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λασιθίου, την οποία ανέλαβε να οργανώσει ο Σπ. Βασιλάκης.
  3. Αποφασίστηκε η δημιουργία ομάδων εργασίας για τη συγκέντρωση υλικού και τη διεξαγωγή επιμορφώσεων που θα απευθύνονται σε μαθητές, γονείς και συναδέλφους. Έτσι, εντός των ημερών θα αποσταλεί πρόσκληση (google form) στους συναδέλφους για να δηλώσουν την πρόθεσή τους σε μία ή περισσότερες θεματικές. Την πρόσκληση και τη φόρμα ανέλαβε να φτιάξει ο Μ. Πουλάκης.
  4. Συζητήθηκε ο εμπλουτισμός της ιστοσελίδας του Συλλόγου με νομοθεσία, ενδιαφέροντα νέα, τα δελτία τύπου και τις ανακοινώσεις του Συλλόγου, και γενικότερα υλικό που ενδιαφέρει τους συναδέλφους. Τις αναρτήσεις και τη διαχείριση της ιστοσελίδας ανέλαβε ο Σπ. Βασιλάκης. Αποφασίστηκε επίσης η δημιουργία σελίδας του Συλλόγου στο facebook, ώστε να χρησιμοποιηθεί ως μέσο διάδοσης των δραστηριοτήτων και των ανακοινώσεων/δελτίων τύπων.
  5. Αποφασίστηκε η συμμετοχή του Συλλόγου ως Αρωγός στο 6ο Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας. Επίσης συζητήθηκε το ενδεχόμενο να γίνει φέτος και στον Άγιο Νικόλαο το φεστιβάλ για το Ν. Λασιθίου και αποφασίστηκε η στήριξη του Συλλόγου και σε αυτή την περίπτωση. Ακόμα, αποφασίστηκε να γίνει διερεύνηση για δωροθεσία που μπορεί να υπάρξει στις δύο πόλεις σύμφωνα και με τις συμμετοχές. Ακόμα συζητήθηκε η πρόθεση να υπάρξει κάποιο εργαστήριο που θα απευθύνεται σε μαθητές.
  6. Συζητήθηκαν εκτενώς οι επικείμενες αλλαγές στην Επαγγελματική εκπαίδευση και στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση, σύμφωνα με πρόσφατες ανακοινώσεις της ΠΕΚαΠ και της Πανελλήνιας Ένωσης Τεχνολόγων Εκπαιδευτικών Εργαστηριακών Μαθημάτων κλάδου ΤΕ1 (ΠΕΤΕΕΜ-ΤΕ1) κ. Κ. Κορδάτου και αποφασίστηκε ενημερωτική συνάντηση με την ΕΛΜΕ Ηρακλείου και προσπάθεια να κανονιστεί ραντεβού με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης κ. Τερζάκη, ώστε να κατατεθούν εκ νέου οι θέσεις του Συλλόγου. Τις επαφές ανέλαβε ο Μ. Συντζανάκης.
  7. Αποφασίστηκε η συμμετοχή του Συλλόγου στον Εθνικό Διάλογο για την Παιδεία, μέσω αποστολής πρόσκλησης στα μέλη ώστε να συμμετέχουν.
  8. Συζητήθηκε η δημιουργία Μουσείου Πληροφορικής στο Ηράκλειο και αποφασίστηκε να γίνει μια πρώτη συζήτηση για την εύρεση χώρου με το Δήμο Ηρακλείου και το Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Τις επαφές θα αναλάβουν οι Μ. Συντζανάκης και Λ. Παπαδάκης.
Το επόμενο Δ.Σ. κανονίστηκε για αρχές Απριλίου, μετά από συνεννόηση για την ακριβή ημερομηνία και ώρα που θα λάβει χώρα λίγες μέρες πριν.

Τα μέλη του Δ.Σ.

Ε. Συντζανάκης
Σπ. Βασιλάκης
Ν. Κατσάλης
Ε. Πουλάκης
Λ. Παπαδάκης
 

Copyright © 2016 Σύλλογος Καθηγητών Πληροφορικής Ανατολικής Κρήτης™

| Published By Blogger Templates | Designed by Templateism | Powered By Blogger